Εγκαίνια των νέων Ηλεκτροτεχνικών Εργαστηρίων από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Οικονομίας κ. Στέργιο Πιτσιόρλα και παρουσίαση του νέου λογοτύπου της ΕΒΕΤΑΜ - Mirtec S.A.
article image

07/02/2019


Εγκαίνια των νέων Ηλεκτροτεχνικών Εργαστηρίων από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Οικονομίας κ. Στέργιο Πιτσιόρλα και παρουσίαση του νέου λογοτύπου της ΕΒΕΤΑΜ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, η εκδήλωση εγκαινίων των Ηλεκτροτεχνικών Εργαστηρίων της ΕΒΕΤΑΜ στη νέα τους θέση στην έδρα της Εταιρείας στο Βόλο.
Τα Εργαστήρια εγκαινίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος επισήμανε την αναγκαιότητα μετατροπής των αποτελεσμάτων της έρευνας σε καινοτομικά προϊόντα προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής καθώς επίσης και τη σημασία της πιστοποίησης στις εξαγωγές, τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται με επιτυχία η ΕΒΕΤΑΜ.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, κ. Αναστάσιος Λάππας, ο Αντιπρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. Ευρυπίδης Δοντάς και ο Πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. Νικόλαος Κουδούνης.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ιστορική αναδρομή στα επιτεύγματα και τους κρίσιμους σταθμούς στην ιστορία και των τριών Εταιρειών (ΕΒΕΤΑΜ, ΕΚΕΠΥ, ΕΤΑΚΕΙ) με τη συγχώνευση των οποίων το 2012 δημιουργήθηκε η νέα-ενιαία ΕΒΕΤΑΜ και παρουσιάσθηκε από τον Γενικό Διευθυντή κ. Ανδρέα Καλαντζή το νέο λογότυπο της Εταιρείας με βάση το brand «MIRTEC».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκπρόσωποι μεγάλων βιομηχανιών, Μετόχων και πελατών της Εταιρείας,  ο Δ/ντής του Καταστήματος της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κ. Νικολέρης, η Δ/ντρια του Καταστήματος της EUROBANK κα Ι. Λαγάρα, ο Δ/ντής των Εργοστασίων της ΜΕΤΚΑ του ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ κ. Γ. Οικονόμου, ο Οικονομικός Δ/ντής της SOVEL κ. Α. Κακαλούλης, o Δ/ντής του Εργοστασίου της Χαλυβουργίας Ελλάδος στο Βόλο κ. Θ. Ζάχος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ένδυσης Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) κ. Β. Μασσέλος, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων κ. Μ. Καραμπίνης, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Βιομηχανίας Κατασκευής Πλαστικών Σωλήνων κ. Γρ. Φασόης, ο Τεχνικός Δ/ντής του Εργοστασίου στη Λαμία της Γαλλικής Πολυεθνικής Εταιρείας Κατασκευής Καλωδίων NEXANS κ. Π.Λιάκος, ο Προϊστάμενος Τελικού Ελέγχου Ποιότητας του ιδίου Εργοστασίου της NEXANS κ. Σπ. Πεντόβουλος, ο Υπεύθυνος Ποιότητος της ελληνικής Βιομηχανίας Φωτιστικών BRIGHT κ. Α.Βαρδάκας, η Υπεύθυνη Ποιότητος της Βιομηχανίας κατασκευής Πλαστικών Σωλήνων KOUVIDIS κα Β. Αντωνιάδου και πολλοί συνεργάτες της Εταιρείας.
Επίσης ο Δ/νων Σύμβουλος του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητος (ΕΣΥΠ) κ. Π. Χαρούπιας, ο Δ/νων Σύμβουλος της TUV HELLAS member of TUV NORD Group και πρώην Πρόεδρος της HELLASCERT κ. Σ. Πελτέκης, οι Γενικοί Δ/ντές της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας κ.κ. Α. Μητιακούδης και Ζ. Μαυρούκας, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών της ΓΓΒ κ. Γ. Φρυσαλάκης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Μηχανημάτων, Μεταφορικών Μέσων & Εγκαταστάσεων Χώρων Αναψυχής κυρία Ουρανία Πάνου Διαμαντή, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Θερμικών Εγκαταστάσεων & Μέσων Υπό Πίεση & Λοιπών Βιομηχανικών Προϊόντων κ. Α. Ζαρκάδας, η Γενική Διευθύντρια του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κα Φ.Δαγλαρίδου και οι κυρίες Βαϊνά και Φράγκου, Υπεύθυνες του Enterprise Europe Network-Hellas του Σ.Β.Θ.Κ.Ε.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πρώην Πρόεδροι της ΕΒΕΤΑΜ κύριοι Α. Περιβολάρης και Θ. Παπαλιάγκας καθώς επίσης και τα μέλη των προηγούμενων Διοκήσεων κ.κ. Μ. Ευσταθίου, Γ. Τσαλαπόρτας και Γ. Σούρλας.
Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμής ένεκεν από τον νυν Γενικό Διευθυντή κ. Ανδρέα Καλαντζή το πρώτο Πιστοποιητικό με το νέο λογότυπο της Εταιρείας στον προηγούμενο Γενικό Διευθυντή κ. Αργύρη Τζαμτζή ως αναγνώριση για την πολυετή προσφορά του στην Εταιρεία.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση των προσκεκλημένων στα νέα Ηλεκτροτεχνικά Εργαστήρια όπου ο Δ/ντής Πιστοποίησης κ. Αθανάσιος Στάμου παρουσίασε τα βασικά μεγέθη του Project της μετεγκατάστασης.  Ο κ. Στάμου μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι μετεγκαταστάθηκαν 740 εργαστηριακές συσκευές και όργανα τα οποία συσκευάσθηκαν σε 143 παλέτες και 400 κιβώτια τα οποία μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στο Βόλο σε 8 αποστολές με 14 φορτηγά.
Οι νέοι εργαστηριακοί χώροι καλύπτουν επιφάνεια 950 τετρ. μέτρων εκ των οποίων 480 τ.μ. αποτελούν ειδικά επιμέρους εργαστήρια που λειτουργούν σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας που εξασφαλίζονται με το πλέον σύγχρονο νέο κεντρικό σύστημα κλιματιστικών μονάδων που εγκαταστάθηκε.
Ο κ. Στάμου τέλος ανέφερε ότι στα νέα εργαστήρια μπορούν πλέον να διεξάγονται 62 Ομάδες Διαπιστευμένων Δοκιμών σε καλώδια, φωτιστικά, ρευματοδότες, ρευματολήπτες και λοιπό ηλεκτροτεχνικό εξοπλισμό.
Αυτή η μοναδική για την Ελλάδα Εργαστηριακή υποδομή κατοχυρώνει τη συμμετοχή της ΕΒΕΤΑΜ - ως του μοναδικού Ελληνικού Φορέα Πιστοποίησης - στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Σχήματα Πιστοποίησης και Αμοιβαίας Αναγνώρισης:                              
IEC / IECEE System: ΔΙΕΘΝΗ Σχήματα αξιολόγησης της Συμμόρφωσης Ηλεκτροτεχνικού Εξοπλισμού και Εξαρτημάτων)
HAR Scheme (LOW VOLTAGE CABLES AND CORDS)
ENEC Scheme (Electrical Products Lights)