Mirtec S.A. - News
article image

09/11/2023


EVENT: IQNET Day 2023

#IQNETday
 
 Η Ημέρα IQNET, που γιορτάζεται κάθε 11 Νοεμβρίου, αναδεικνύει τη σημασία του Δικτύου για την κοινότητα της αξιολόγησης της συμμόρφωσης.

 Η παγκόσμια εκπροσώπησή της, μέσω των μελών του Δικτύου IQNET, έχει ενισχύσει σημαντικά τη σημασία των πιστοποιημένων συστημάτων διαχείρισης, προϊόντων, διαδικασιών και υπηρεσιών, εκτός από άλλους τύπους δραστηριοτήτων αξιολόγησης της συμμόρφωσης - προς όφελος των οργανισμών, ανεξαρτήτως μεγέθους και τοποθεσίας - στη βελτίωση των επιχειρηματικών διαδικασιών τους καθώς και προώθηση της ανταγωνιστικότητάς τους στην παγκόσμια αγορά.
  
 Συνδυάζοντας την τοπική τεχνογνωσία με τις παγκόσμιες εμπειρίες και αναγνώριση, το Δίκτυο IQNET είναι ένας από τους λίγους οργανισμούς που αξιοποιήθηκαν για τη διαμόρφωση προληπτικών πολιτικών και πρακτικών όσον αφορά τη διαπίστευση, την τυποποίηση, την ανάπτυξη προγραμμάτων και την ποιοτική υποδομή, τόσο σε τοπικό, όσο και σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

 Σκοπός της Ημέρας IQNET είναι:
 • Να γιορτάσει την ίδρυση του Δικτύου IQNET, πάνω απ 'όλα, την έμπνευση, τους ανθρώπους και τους συνεργαζόμενους οργανισμούς
 • Να απαρυθμίσει τα ορόσημα του Δικτύου όσον αφορά τις συνδρομές, τις πολιτικές, την εναρμόνιση, την ανάπτυξη προϊόντων και τη συμβολή του στους τομείς της διαπίστευσης, της τυποποίησης, της ανάπτυξης συστημάτων και των υποδομών ποιότητας
 • Να ενθαρρύνει τους Συνεργάτες του IQNET να προωθήσουν ένα ενιαίο μήνυμα και να το κάνουν κατανοητό στη σφαίρα επιρροής τους
 Το Δίκτυο ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1989 ως EQNet, ενώ αργότερα καταχωρήθηκε ως IQNET - The International Certification Network (1990) για να σηματοδοτήσει την παρουσία του παγκοσμίως.
Μέχρι σήμερα, στο IQNET συμμετέχουν 39 φορείς πιστοποίησης και παρέχονται συλλογικά υπηρεσίες αξιολόγησης της συμμόρφωσης από περισσότερα από 400 γραφεία, μέσω της υπεύθυνης εργασίας μιας ομάδας άνω των 55.000 ατόμων.

 

Διάβασε περισσότερα

article image

20/07/2023


Διαβατήριο στην ασφάλεια και στην Υγεία!

Oeko-Tex Standard 100 : ετικέτα που σας θωρακίζει από βλαβερές ουσίες και αναγνωρίζεται διεθνώς.

Τα κριτήρια των περισσοτέρων από μας για το τι θα φορέσουμε, ποια είδη προσωπικής υγιεινής θα χρησιμοποιήσουμε για μας και τα παιδιά μας ή ποια λευκά είδη θ’ αγοράσουμε, έχουν να κάνουν με τις τάσεις της εποχής στην μόδα, το στυλ, το αν είναι πρακτικό ή όχι, το αν σιδερώνονται εύκολα ή όχι και φυσικά την τιμή.

Πόσοι όμως γνωρίζουμε ν’ αναγνωρίζουμε αν το προϊόν που επιλέγουμε είναι απαλλαγμένο από βλαβερές ουσίες; Πόσοι από μας γνωρίζουμε ότι όσο πιο άμεση είναι η επαφή του προϊόντος με το ανθρώπινο δέρμα, τόσο πιο αυστηρές πρέπει να είναι οι προδιαγραφές που πρέπει να πληρούνται; 

Διεθνώς ακολουθείται πρόγραμμα δοκιμών που ενημερώνεται κάθε χρόνο με βάση νέα ευρήματα που αφορούν τόσο στην έρευνα όσο και στην νομοθεσία για: ουσίες απαγορευμένες δια νόμου ,όπως καρκινογόνες χρωστικές ουσίες, ουσίες όπως βαρέα μέταλλα, φορμαλδεΰδη πενταχλωρο φαινόλη, φυτοφάρμακα, αλλεργιογόνες χρωστικές ή οργανικές ενώσεις του κασσίτερου με απώτερο στόχο ν’ αποφευχθούν προβλήματα υγείας. 

Ο Εθνικός φορέας ΕΒΕΤΑΜ ξεκινάει καμπάνια ενημέρωσης προς τους καταναλωτές αλλά και τις επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας, έτσι ώστε οι μεν καταναλωτές να μπορούν ν’ αναγνωρίζουν την ετικέτα πιστοποίησης ασφάλειας του προϊόντος που αγοράζουν, οι δε επιχειρηματίες να εξασφαλίζουν υπεραξία στο προϊόν τους, σεβόμενοι την σχέση τους με το καταναλωτικό τους κοινό. 

Το οικολογικό σήμα Oeko–Tex Standard 100 δημιουργήθηκε το 1992, για να προσφέρει στους καταναλωτές ασφάλεια και να ευαισθητοποιήσει τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κλωστοϋφαντουργία ως προς την ανάγκη υπεύθυνου χειρισμού των επιβλαβών ουσιών. 

Αν μόλις πληροφορηθήκατε για την σημασία του μικρού αλλά πολύ σημαντικού για την υγεία μας σήματος, αναζητήστε το στην επόμενη αγορά ενός προϊόντος που θα σας κάνει και χαρούμενους και πάνω απ’ όλα ασφαλείς.

https://www.oeko-tex.com/fileadmin/user_upload/Marketing_Materialien/Labelling_Guide/OT_Labelling_Guide_EN.pdf

https://www.oeko-tex.com/en/news

Διάβασε περισσότερα

article image

20/07/2023


Με ελληνικό διαβατήριο οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στη Σαουδική Αραβία!

Συνέντευξη του Αντιπροέδρου της ΕΒΕΤΑΜ, Αποστολάκη Σκιπίων.

 Παράθυρο ευκαιρίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις να διεισδύσουν στην τεράστια αγορά της Σαουδικής Αραβίας και εν γένει στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής ανοίγει η αποκλειστική συνεργασία της EBETAM με τη Motabaqah Europe. Η ελληνική εταιρεία, αναλαμβάνει για λογαριασμό της Motabaqah τους ελέγχους και τις επιθεωρήσεις, που απαιτούνται για να εξαχθούν προϊόντα από την Ευρώπη προς τη Σαουδική Αραβία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οποιοσδήποτε Ευρωπαίος θέλει να εξάγει στην συγκεκριμένη τεράστια αγορά θα πρέπει να έρθει στην Ελλάδα.

Οι συνέργειες για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Ωστόσο, πέρα από την αναβάθμιση της χώρας που θα αποτελεί πλέον κόμβο για τις εξαγωγές ευρωπαϊκών προϊόντων δημιουργούνται εξαιρετικές συνέργειες με θετικό αντίκτυπο για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Με τη συμφωνία αυτή δημιουργείται ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις καθώς η ΕΒΕΤΑΜ θα διευκολύνει την πρόσβαση τους εκεί, απλοποιώντας  τις διαδικασίες έτσι ώστε να φέρουν τα ελληνικά προϊόντα τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται για να κυκλοφορήσουν στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας. 

«Εμείς πρακτικά είμαστε το σημείο επαφής μεταξύ Ευρώπης και Σαουδικής Αραβίας στο κομμάτι της συμμόρφωσης προϊόντων και ταυτόχρονα οι επιθεωρητές, που θα πηγαίνουν στις μονάδες παραγωγής θα είναι οι υπάλληλοι της ΕΒΕΤΑΜ και τα εργαστήρια στα οποία θα ελέγχονται τα προϊόντα θα είναι τα εργαστήρια της ΕΒΕΤΑΜ» λέει στο mononews ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΕΤΑΜ, κ. Σκιπίων Αποστολάκης.

Με τη δυναμική της Aramco

Motabaqah, είναι ο αντίστοιχος οργανισμός της Σαουδικής Αραβίας. Είναι ημικρατικός με και το 51% ανήκει στον όμιλο Aramco γεγονός που δείχνει και τη δυναμική της εταιρείας. Η Σαουδική Αραβία έχει αναπτύξει ένα δικό της τυποποιητικό σύστημα με δικά της πρότυπα και δικούς της κανονισμούς για τα προϊόντα, που εισάγονται, κατασκευάζονται και κυκλοφορούν στην τοπική αγορά.

Έχουν ένα δικό τους σύστημα τυποποίησης, έχουν δικό τους σήμα ποιότητας που λέγεται SASO Quality Mark (SQM), και πρέπει να το φέρουν αντίστοιχα τα προϊόντα που κυκλοφορούν εκεί κατά αναλογία με το CE, που υπάρχει στην Ευρώπη. 

 Συγκριτικό πλεονέκτημα ποιότητας το SQM

«Η ΕΒΕΤΑΜ αναλαμβάνει για λογαριασμό της Motabaqah την επιθεώρηση της παραγωγικής εγκατάστασης, εργαστηριακές δοκιμές και την εν γένει υποστήριξη του Ευρωπαίου παραγωγού ή έμπορου προκειμένου να εκδοθεί το πιστοποιητικό τελικά από τη Motabaqah και να μπορούν να φέρουν τα προϊόντα το SASO Quality Mark» τονίζει ο επικεφαλής της εταιρείας.

«Το SQM εκτός από την υποχρέωση που υπάρχει τα προϊόντα που εισάγονται να φέρουν αυτό το σήμα ποιότητας, ταυτόχρονα έχει και μια εμπορική υπεραξία, η οποία εν μέρει βασίζεται στη γεωστρατηγική θέση της Σαουδικής Αραβίας στην περιοχή και στην οικονομική υπεροχή της χώρας. Ταυτόχρονα όμως είναι και αναγνωρισμένο  στην περιοχή ως πραγματική απόδειξη ποιότητας. Οπότε προϊόντα που εισάγουν οι χώρες του Κόλπου μπαίνουν στην αγορά με ένα συγκριτικό εμπορικό  πλεονέκτημα όταν έχουν το σήμα. Γιατί σημαίνει ότι το ίδιο προϊόν κυκλοφορεί και στη Σαουδική Αραβία», εξηγεί. 

Πώς διευκολύνεται η πρόσβαση

Έτσι για μια ευρεία κατηγορία προϊόντων που είναι υποχρεωτικό να φέρουν το SQM, όπως δομικά υλικά, ηλεκτροτεχνικά, δοχεία υπό πίεση, τρόφιμα, φάρμακα, καλλυντικά κ.ά. η ΕΒΕΤΑΜ δίνει την πιστοποίηση σε ελληνικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Επιπλέον, διευκολύνει την πρόσβαση, απλοποιώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες.

«Εμείς ως το… μακρύ χέρι της Motabaqah στην Ευρώπη, τους γλυτώνουμε από την τελωνειακή διαδικασία, σφραγίζοντας εδώ το κοντέινερ» σημειώνει ο κ. Αποστολάκης.

«Τώρα περνάνε από την τελωνειακή βάσανο, τον έλεγχο που θα ανοίξει το κοντέινερ θα κάνει εργαστηριακές εξετάσεις στο περιεχόμενο και έχει τουλάχιστον τρεις μέρες καθυστέρηση. Αυτό στην αλυσίδα παραγωγής για ευπαθή προϊόντα, μπορεί να είναι πρόβλημα όχι μόνο λόγω της αβεβαιότητας στην αλυσίδα logistics αλλά και με δεδομένο ότι δεν εμπίπτει στην ασφαλιστική κάλυψη η διαταγή δημοσίας αρχής» προσθέτει, συμπληρώνοντας ότι «αντί να κάνει ένας εξαγωγέας πιστοποίηση ανά παρτίδα και να έχει κάθε φορές τις χρεώσεις ελέγχου από τον διανομέα, μπορεί να αγοράσει το σήμα ποιότητας εδώ στην Ελλάδα για να έχει το δικαίωμα να το βάζει και το barcode της τοπικής αγοράς και να εξάγεται κατευθείαν αποφεύγοντας όλη αυτή τη διαδικασία». 

Οι ventor lists για τα μεγάλα έργα στο πλαίσιο του Vision 2030

Μια ακόμη σημαντική συνέργεια που δημιουργείται για τις ελληνικές επιχειρήσεις, από την συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι ότι η ΕΒΕΤΑΜ μπορεί να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή τη μεγάλη αγορά αλλά και στις αγορές της Μέσης Ανατολής.

 Υπάρχουν ευκαιρίες σε όλους τους κλάδους με το Vision 2030, που τρέχει η Σαουδική Αραβία.

«Εμείς αναλαμβάνουμε να τους φέρουμε σε επαφή με την τοπική αγορά μέσω των τοπικών  συνεργατών μας να γνωρίσουν διανομείς, να τους πάμε στις τοπικές εκθέσεις και events και ταυτόχρονα να τους καθοδηγήσουμε για να γραφούν στα ventor lists των mega projects γιατί όταν χτίζεις ταυτόχρονα 1000 ξενοδοχεία έχεις μεγάλες ανάγκες. Τα τμήματα προμηθειών μπαίνουν μέσα στην ιστοσελίδα του Saso και ψάχνουν να βρουν τα εγκεκριμένα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν. Μπαίνουν έτσι οι ελληνικές εταιρείες σε μια μεγάλη δεξαμενή προμηθευτών για μεγάλα έργα. Και οι  ευκαιρίες είναι σε όλους τους κλάδους γιατί υπάρχει μια έκρηξη ανάπτυξης, εισοδημάτων, δημογραφική» εξηγεί ο CEO της ΕΒΕΤΑΜ.

Οι επιδόσεις της ΕΒΕΤΑΜ

Ποια είναι όμως η ΕΒΕΤΑΜ  και ποιος ήταν ο ρόλος της πριν την υπογραφή της συμφωνίας με τη Motabaqah Europe;

Η ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. είναι το ελληνικό πολυκλαδικό πολύ-τεχνολογικό κέντρο εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων, υλικών, εγκαταστάσεων και συστημάτων διαχείρισης. Είναι εταιρεία, η οποία κατά 91% ανήκει στο Δημόσιο, εποπτευόμενη από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Πέραν όλων των άλλων, έχει αξιολογηθεί από την ΓΓ Βιομηχανίας και εγκρίθηκε από την Κομισιόν ως οργανισμός τεχνικής αξιολόγησης δομικών προϊόντων. 

Παράλληλα ανέλαβε να στηρίξει τις καινοτόμες δραστηριότητες της ελληνικής βιομηχανίας δομικών, είναι υπεύθυνη σήματος ποιότητας σε όλους τους πυροσβεστήρες που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και μία σειρά άλλων πραγμάτων που στόχο έχουν την υποστήριξη της ασφάλειας του καταναλωτικού κοινού και της ελληνικής βιομηχανίας.

Οι επιδόσεις της τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακές- για εταιρεία δημοσίου- με δεδομένο ότι ο τζίρος της έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 2019 και εμφανίζει κερδοφόρο αποτέλεσμα.

«Για δημόσια εταιρεία μάλλον τα πάμε καλά», υπογραμμίζει ο κ. Αποστολάκης.

«Παραλάβαμε την εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2019. Τη χρονιά εκείνη είχε 4,35 τζίρο, που ήταν αποτέλεσμα της προηγούμενης διοίκησης. Το 2020 εν μέσω πανδημίας κατορθώσαμε να κρατήσουμε την εταιρεία όρθια με μια πτώση τζίρου 15%. Πολιτική επιλογή ήταν να μη σταματήσουμε καμία συνεργασία με τους επιθεωρητές μας. Στηρίξαμε το ανθρώπινο δυναμικό, συνειδητά γράψαμε ζημίες αλλά ταυτόχρονα προετοιμαστήκαμε για την ανάκαμψη. Το 2021 ξαναγυρίσαμε στα επίπεδα του 2021 και με αύξηση στα 4,75 εκατ. ευρώ και το 2022 κλείσαμε στα 6,35 εκατ. ευρώ. Η χρονιά που τρέχει, χωρίς να υπολογίζουμε τα έσοδα από αυτήν τη μεγάλη συμφωνία η τάση δείχνει ότι θα ξεπεράσουμε τα 8 εκατ. ευρώ».

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων η ΕΒΕΤΑΜ έκλεισε το 2022 με θετικό EBITDA μεγαλύτερο από μισό εκατ. ευρώ.

Διάβασε περισσότερα

article image

19/06/2023


ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

Νέα εποχή στις σχέσεις της χώρας μας με την Σαουδική Αραβία, σηματοδοτεί η  υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας της Δημόσιας εταιρείας Επιθεωρήσεων Πιστοποιήσεων και Εργαστηριακών Δοκιμών ΕΒΕΤΑΜ και της εταιρείας Motabaqah Europe. Η ΕΒΕΤΑΜ ΘΑ εκτελεί για λογαριασμό της Motabaqah Europe τους ελέγχους και τις επιθεωρήσεις που απαιτούνται για να εξαχθούν προϊόντα από την Ευρώπη προς τη Σαουδική Αραβία, που πρακτικά σημαίνει ότι οποιοσδήποτε Ευρωπαίος θέλει να εξάγει στην συγκεκριμένη τεράστια αγορά θα πρέπει να έρθει στην Ελλάδα!

 Την Τετάρτη 14 Ιουνίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών παρουσιάστηκαν οι διαδικασίες Συμμόρφωσης και Πιστοποίησης προϊόντων για τις εξαγωγές της Χώρας μας προς την Σαουδική Αραβία.

 Χαιρετισμούς απηύθυναν η πρόεδρος του ΕΒΕΑ κυρία Σοφία Κουνενάκη - Εφραίμογλου και ο Rashad Mabger, Γενικός Γραμματέας του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου.

 Στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Motabaqah International Laboratories, Mamdoh Althobaty με ιδιαίτερα εγκάρδιο τρόπο απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους και παρουσίασε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εξαγωγή από την Ελλάδα προϊόντων όπως δομικά υλικά, φάρμακα, καλλυντικά και τρόφιμα. Επεσήμανε επίσης ότι εξαιτίας του κομβικού ρόλου που έχει η Ελλάδα στον κόσμο, το γραφείο της εταιρείας με έδρα στην Αθήνα δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει και να διευκολύνει τις διαδικασίες, έτσι ώστε Ελληνικές και Ευρωπαϊκές  επιχειρήσεις να εξάγουν Ελληνικά προϊόντα στην Σαουδική Αραβία, στις χώρες του Κόλπου, στα Εμιράτα  και στην Αίγυπτο, αλλά και για να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο η στενή σχέση συνεργασίας με τον Ελληνικό φορέα πιστοποίησης (ΕΒΕΤΑΜ).

 Ο κύριος Μιχάλης Σιαμίδης, Γ΄Αντιπρόεδρος ΕΒΕΑ αναφέρθηκε στην ιστορική  σημασία της συγκεκριμένης συνεργασίας για την προώθηση των Ελληνικών προϊόντων και τέλος ο κύριος Σκιπίων Αποστολάκης, Αντιπρόεδρος της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε εξήγησε ότι με την συμφωνία αυτή δημιουργείται ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις καθώς η ΕΒΕΤΑΜ θα διευκολύνει την πρόσβαση τους εκεί, απλοποιώντας  τις διαδικασίες έτσι ώστε να φέρουν τα ελληνικά προϊόντα τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται για να κυκλοφορήσουν στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας.

 Την εκδήλωση παρακολούθησαν θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι κλάδων και επιχειρηματίες στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις που οδήγησαν σε μια εποικοδομητική συζήτηση.

 

 

Διάβασε περισσότερα

article image

14/06/2023


Πρόσκληση Εκδήλωσης 14 Ιουνίου 2023

Η ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ και το ΕΒΕΑ σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΟΤΑΒΑQAH Europe, σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα:
«Εξαγωγές προς τη Σαουδική Αραβία – Οι Διαδικασίες Συμμόρφωσης και της πιστοποίησης προϊόντων»
 ΕΒΕΑ, Αίθουσα ΕΡΜΗΣ, Ακαδημίας 7 | Τετάρτη 14 Ιουνίου | Ώρα 16:00

Διάβασε περισσότερα

article image

09/11/2023


EVENT: IQNET Day 2023

#IQNETday
 
 Η Ημέρα IQNET, που γιορτάζεται κάθε 11 Νοεμβρίου, αναδεικνύει τη σημασία του Δικτύου για την κοινότητα της αξιολόγησης της συμμόρφωσης.

 Η παγκόσμια εκπροσώπησή της, μέσω των μελών του Δικτύου IQNET, έχει ενισχύσει σημαντικά τη σημασία των πιστοποιημένων συστημάτων διαχείρισης, προϊόντων, διαδικασιών και υπηρεσιών, εκτός από άλλους τύπους δραστηριοτήτων αξιολόγησης της συμμόρφωσης - προς όφελος των οργανισμών, ανεξαρτήτως μεγέθους και τοποθεσίας - στη βελτίωση των επιχειρηματικών διαδικασιών τους καθώς και προώθηση της ανταγωνιστικότητάς τους στην παγκόσμια αγορά.
  
 Συνδυάζοντας την τοπική τεχνογνωσία με τις παγκόσμιες εμπειρίες και αναγνώριση, το Δίκτυο IQNET είναι ένας από τους λίγους οργανισμούς που αξιοποιήθηκαν για τη διαμόρφωση προληπτικών πολιτικών και πρακτικών όσον αφορά τη διαπίστευση, την τυποποίηση, την ανάπτυξη προγραμμάτων και την ποιοτική υποδομή, τόσο σε τοπικό, όσο και σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

 Σκοπός της Ημέρας IQNET είναι:
 • Να γιορτάσει την ίδρυση του Δικτύου IQNET, πάνω απ 'όλα, την έμπνευση, τους ανθρώπους και τους συνεργαζόμενους οργανισμούς
 • Να απαρυθμίσει τα ορόσημα του Δικτύου όσον αφορά τις συνδρομές, τις πολιτικές, την εναρμόνιση, την ανάπτυξη προϊόντων και τη συμβολή του στους τομείς της διαπίστευσης, της τυποποίησης, της ανάπτυξης συστημάτων και των υποδομών ποιότητας
 • Να ενθαρρύνει τους Συνεργάτες του IQNET να προωθήσουν ένα ενιαίο μήνυμα και να το κάνουν κατανοητό στη σφαίρα επιρροής τους
 Το Δίκτυο ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1989 ως EQNet, ενώ αργότερα καταχωρήθηκε ως IQNET - The International Certification Network (1990) για να σηματοδοτήσει την παρουσία του παγκοσμίως.
Μέχρι σήμερα, στο IQNET συμμετέχουν 39 φορείς πιστοποίησης και παρέχονται συλλογικά υπηρεσίες αξιολόγησης της συμμόρφωσης από περισσότερα από 400 γραφεία, μέσω της υπεύθυνης εργασίας μιας ομάδας άνω των 55.000 ατόμων.

 

Διάβασε περισσότερα

article image

08/11/2023


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμφωνα με τον νόμο και το Καταστατικό της εταιρίας, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους μετόχους της ανώνυμης εταιρίας «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ» στην Τακτική Γενική Συνέλευση την 30η Οκτωβρίου του έτους 2023 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12 μ.μ. μέσω τηλεδιάσκεψης, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα παρακάτω θέματα.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση των Μετόχων θα επαναληφθεί τη 20η Νοεμβρίου του έτους 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12 μ.μ. μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 

 1. Υποβολή και έγκριση της Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου για τα πεπραγμένα της χρήσης 01.01.2022 – 31.12.2022
 2. Υποβολή και έγκριση των Ετησίων Οικονομικών Καταστάσεων που συντάχθηκαν σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς Δ.Π.Χ.Α. της εταιρικής χρήσης 01.01.2022 – 31.12.2022
 3. Εκλογή Ορκωτών Λογιστών Ελεγκτών για την εταιρική χρήση 01.01.2023 έως 31.12.2023 και καθορισμός της αμοιβής αυτών
 4. Λήψη απόφασης για έγκριση των καταβληθέντων στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ποσών για αμοιβή ή αποζημίωση και προέγκριση αμοιβών μελών Διοικητικού Συμβουλίου για την χρήση 2023
 5. Τροποποίηση των άρθρων 4-9-11-12-13-15-17-18-20-26-27-28-29 και 30 του Καταστατικού της εταιρείας.
 6. Προσθήκη του άρθρου 11 «Πολιτική καταλληλόλητας μελών ΔΣ-Προσόντα-Προϋποθέσεις Διορισμού»
 7. Προσθήκη του άρθρου 13 «Κανονισμός Λειτουργίας ΔΣ-Επιτροπή Αποδοχών- Αρμοδιότητες Προέδρου ΔΣ»
 8. Προσθήκη του άρθρου 14 «Διευθύνων Σύμβουλος»
 9. Προσθήκη του άρθρου 21 «Αρμοδιότητες Γενικής Συνέλευσης»
 10. Προσθήκη του άρθρου 22 «Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο»
 11. Προσθήκη του άρθρου 23 «Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας-Εσωτερικός Έλεγχος»
 12. Διάφορες ανακοινώσεις


Κάθε μέτοχος που επιθυμεί να μετάσχει στην Τακτική Γενική Συνέλευση, οφείλει να καταθέσει τις μετοχές του στο ταμείο της εταιρίας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην Ελλάδα και να υποβάλλει τα σχετικά έγγραφα της κατάθεσης, καθώς και το τυχόν έγγραφο αντιπροσώπευσης στη Γραμματεία της εταιρίας, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Βόλος, 11 Οκτωβρίου 2023
TΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διάβασε περισσότερα

article image

08/11/2023


Ενημέρωση Πελατών για το ISO 27001:2022

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ISO/IEC 27001:2022


Από τον Οκτώβριο του 2022 είναι διαθέσιμη η νέα έκδοση του προτύπου ISO/IEC 27001:2022 η οποία αντικαθιστά την προηγούμενη έκδοση του 2013.

Βάσει των απαιτήσεων του IAF (International Accreditation Forum), των απαιτήσεων του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και των διαδικασιών της ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ ισχύουν τα ακόλουθα:

Από τις 30 Απριλίου 2024 και μετά όλες οι επιθεωρήσεις Πιστοποίησης & Επαναπιστοποίησης θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νέας έκδοσης του προτύπου.

Στις 30 Οκτωβρίου 2025 παύει η ισχύς όλων των πιστοποιητικών τα οποία έχουν εκδοθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της προηγούμενης έκδοσης του προτύπου (ISO/IEC 27001:2013).  Ως εκ τούτου όσοι πελάτες μας διαθέτουν πιστοποιητικά πέραν αυτής της καταληκτικής ημερομηνίας, θα λάβουν νέα επικαιροποιημένα πιστοποιητικά ως προς την ημερομηνία λήξης τους.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ (ISO/IEC 27001:2022)

Βάσει των οδηγιών του IAF και του Ε.ΣΥ.Δ. η μετάβαση μπορεί να γίνει μέσω των εξής τρόπων:

α) Επιθεώρηση Επαναπιστοποίησης κατά την οποία θα απαιτηθεί επιπλέον μισή (0,5) ανθρωποημέρα επιθεώρησης.
β) Εντός του κύκλου πιστοποίησης είτε με τη διενέργεια έκτακτης επιθεώρησης, είτε στο πλαίσιο της τακτικής ετήσιας επιτήρησης προσαυξημένη κατά μισή (0,5) ανθρωποημέρα.

Διάβασε περισσότερα

article image

07/11/2023


Εκδήλωση με θέμα «Οικοσύστημα e-CODOMH: Ανάπτυξη, Τεχνογνωσία & Συνεργασία»

Εκδήλωση με θέμα «Οικοσύστημα e-CODOMH: Ανάπτυξη, Τεχνογνωσία & Συνεργασία» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1/11/2023, σε συνέχεια της 3ης τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΣΥΣΤΑΔΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΚΤΗΡΙΑ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ, “Cluster e-CODOMH”, στην Έδρα της εταιρείας στην Ριτσώνα (EΒΕΤΑΜ-Παράρτημα Θηβών).
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η γνωριμία, ενημέρωση και παρουσίαση των δυνατοτήτων συνεργασίας φορέων του κλάδου των κατασκευών μέσα από το οικοσύστημα του cluster e-CODOMH.
Διαβάστε περισσότερα στο Δελτίο Τύπου εδώ

Φωτογραφία από αριστερά προς δεξιά:
Διευθυντής Ασφαλείας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων - Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων & Μέλος του ΔΣ της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε, Γεώργιος Δρόσος
Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου
Πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε, Γιώργος Ασημακόπουλος.

Διάβασε περισσότερα

article image

31/10/2023


Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα "Οικοσύστημα e-CODOMH: Ανάπτυξη, Τεχνογνωσία & Συνεργασία"

Ημερομηνία και ώρα: Τετάρτη 1/11/2023, 16:00 έως 17:30

Τόπος: Έδρα e-CODOMH, 76 χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας (EΒΕΤΑΜ-Παράρτημα Θηβών)

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Οικοσύστημα e-CODOMH: Ανάπτυξη, Τεχνογνωσία & Συνεργασία» που θα λάβει χώρα στα πλαίσια της Γ.Σ. των μελών του cluster e-CODOMH.

Η ανοιχτή εκδήλωση θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της Γ.Σ. του e-CODOMH και σκοπό έχει την γνωριμία, ενημέρωση και παρουσίαση των δυνατοτήτων συνεργασίας φορέων του κλάδου των κατασκευών. Το e-CODOMH μέσα, από την υποστήριξη ενός νέου μοντέλου συνεργασίας Επιχειρήσεων & Φορέων Γνώσης, προωθεί την ενσωμάτωση της καινοτομίας για την συντονισμένη αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.

Η ατζέντα της εκδήλωσης είναι η κάτωθι:

I. Παρουσίαση cluster e-CODOMH, Δρ. Γεώργιος Ηλιάδης, Πρόεδρος e-CODOMH, Διευθύνων Σύμβουλος Ilicon

II. Δυνατότητες Συνεργασίας, Δρ. Ντία Ανδρεούλη Γεν. Γραμματέας e-CODOMH, Διευθύντρια Ε&Α ΕΒΕΤΑΜ

III. Δράσεις Καινοτομίας (e-CODOMH B2B, INPERSO), Δρ. Μίνως Ελευθερίου, Επικεφαλής Ε&Α Seven Sigma.

Την εκδήλωση έχει προσκληθεί να χαιρετήσει η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.

 Με εκτίμηση,

Γεώργιος Ηλιάδης, Πρόεδρος e-CODOMH

Γεώργιος Ασημακόπουλος, Πρόεδρος ΕΒΕΤΑΜ

Διάβασε περισσότερα

article image

29/09/2023


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος πλήρωσης μίας (1) θέσης με τίτλο Ελεγκτής /Επιθεωρητής Τεχνικού Αντικειμένου.

Η ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε αναζητεί άτομο για τη στελέχωση της θέσης με τίτλο «Ελεγκτής /Επιθεωρητής Τεχνικού Αντικειμένου.

Κύρια καθήκοντα και βασικές αρμοδιότητες:
Έλεγχος και πιστοποίηση οχημάτων βάσει εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Επιτόπιος έλεγχος οχήματος και κατάρτιση τεχνικού φακέλου.
Έλεγχος Ανυψωτικών Μηχανημάτων

Απαραίτητες προϋποθέσεις

 • Πτυχίο μηχανικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ
 • Γνώση Αγγλικής Γλώσσας
 • Γνώση χρήσης Η/Υ και λειτουργικών προγραμμάτων
 • Δίπλωμα αυτοκινήτου
 • Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις για τους άντρες υποψηφίους
 • Μεθοδικότητα, δημιουργικότητα και συνεργατικότητα
 • Προϋπηρεσία σε ελέγχους αντίστοιχου τεχνικού αντικειμένου επιθυμητή

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος αποστείλετε το CV σας στο email: athens.office@mirtec.gr

Διάβασε περισσότερα

article image

18/09/2023


Με ελληνικό διαβατήριο οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στη Σαουδική Αραβία!

Παράθυρο ευκαιρίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις να διεισδύσουν στην τεράστια αγορά της Σαουδικής Αραβίας και εν γένει στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής ανοίγει η αποκλειστική συνεργασία της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε με την αντίστοιχη εταιρεία Πιστοποίησης της Σαουδικής Αραβίας, Motabaqah International Laboratories.

 

 

 

Διάβασε περισσότερα

article image

13/09/2023


Συμμετέχουμε δυναμικά στην 87η ΔΕΘ!

Η ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε σε συνεργασία με τη MOTABAQAH Europe συμμετέχουνε στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης!

Σας περιμένουμε στο Περίπτερο 15 / Stand 24

 

Σάββατο & Κυριακή: 10:00 – 22:00

Δευτέρα-Παρασκευή: 16:00 – 22:00

Διάβασε περισσότερα

article image

20/07/2023


Διαβατήριο στην ασφάλεια και στην Υγεία!

Oeko-Tex Standard 100 : ετικέτα που σας θωρακίζει από βλαβερές ουσίες και αναγνωρίζεται διεθνώς.

Τα κριτήρια των περισσοτέρων από μας για το τι θα φορέσουμε, ποια είδη προσωπικής υγιεινής θα χρησιμοποιήσουμε για μας και τα παιδιά μας ή ποια λευκά είδη θ’ αγοράσουμε, έχουν να κάνουν με τις τάσεις της εποχής στην μόδα, το στυλ, το αν είναι πρακτικό ή όχι, το αν σιδερώνονται εύκολα ή όχι και φυσικά την τιμή.

Πόσοι όμως γνωρίζουμε ν’ αναγνωρίζουμε αν το προϊόν που επιλέγουμε είναι απαλλαγμένο από βλαβερές ουσίες; Πόσοι από μας γνωρίζουμε ότι όσο πιο άμεση είναι η επαφή του προϊόντος με το ανθρώπινο δέρμα, τόσο πιο αυστηρές πρέπει να είναι οι προδιαγραφές που πρέπει να πληρούνται; 

Διεθνώς ακολουθείται πρόγραμμα δοκιμών που ενημερώνεται κάθε χρόνο με βάση νέα ευρήματα που αφορούν τόσο στην έρευνα όσο και στην νομοθεσία για: ουσίες απαγορευμένες δια νόμου ,όπως καρκινογόνες χρωστικές ουσίες, ουσίες όπως βαρέα μέταλλα, φορμαλδεΰδη πενταχλωρο φαινόλη, φυτοφάρμακα, αλλεργιογόνες χρωστικές ή οργανικές ενώσεις του κασσίτερου με απώτερο στόχο ν’ αποφευχθούν προβλήματα υγείας. 

Ο Εθνικός φορέας ΕΒΕΤΑΜ ξεκινάει καμπάνια ενημέρωσης προς τους καταναλωτές αλλά και τις επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας, έτσι ώστε οι μεν καταναλωτές να μπορούν ν’ αναγνωρίζουν την ετικέτα πιστοποίησης ασφάλειας του προϊόντος που αγοράζουν, οι δε επιχειρηματίες να εξασφαλίζουν υπεραξία στο προϊόν τους, σεβόμενοι την σχέση τους με το καταναλωτικό τους κοινό. 

Το οικολογικό σήμα Oeko–Tex Standard 100 δημιουργήθηκε το 1992, για να προσφέρει στους καταναλωτές ασφάλεια και να ευαισθητοποιήσει τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κλωστοϋφαντουργία ως προς την ανάγκη υπεύθυνου χειρισμού των επιβλαβών ουσιών. 

Αν μόλις πληροφορηθήκατε για την σημασία του μικρού αλλά πολύ σημαντικού για την υγεία μας σήματος, αναζητήστε το στην επόμενη αγορά ενός προϊόντος που θα σας κάνει και χαρούμενους και πάνω απ’ όλα ασφαλείς.

https://www.oeko-tex.com/fileadmin/user_upload/Marketing_Materialien/Labelling_Guide/OT_Labelling_Guide_EN.pdf

https://www.oeko-tex.com/en/news

Διάβασε περισσότερα

article image

20/07/2023


Με ελληνικό διαβατήριο οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στη Σαουδική Αραβία!

Συνέντευξη του Αντιπροέδρου της ΕΒΕΤΑΜ, Αποστολάκη Σκιπίων.

 Παράθυρο ευκαιρίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις να διεισδύσουν στην τεράστια αγορά της Σαουδικής Αραβίας και εν γένει στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής ανοίγει η αποκλειστική συνεργασία της EBETAM με τη Motabaqah Europe. Η ελληνική εταιρεία, αναλαμβάνει για λογαριασμό της Motabaqah τους ελέγχους και τις επιθεωρήσεις, που απαιτούνται για να εξαχθούν προϊόντα από την Ευρώπη προς τη Σαουδική Αραβία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οποιοσδήποτε Ευρωπαίος θέλει να εξάγει στην συγκεκριμένη τεράστια αγορά θα πρέπει να έρθει στην Ελλάδα.

Οι συνέργειες για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Ωστόσο, πέρα από την αναβάθμιση της χώρας που θα αποτελεί πλέον κόμβο για τις εξαγωγές ευρωπαϊκών προϊόντων δημιουργούνται εξαιρετικές συνέργειες με θετικό αντίκτυπο για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Με τη συμφωνία αυτή δημιουργείται ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις καθώς η ΕΒΕΤΑΜ θα διευκολύνει την πρόσβαση τους εκεί, απλοποιώντας  τις διαδικασίες έτσι ώστε να φέρουν τα ελληνικά προϊόντα τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται για να κυκλοφορήσουν στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας. 

«Εμείς πρακτικά είμαστε το σημείο επαφής μεταξύ Ευρώπης και Σαουδικής Αραβίας στο κομμάτι της συμμόρφωσης προϊόντων και ταυτόχρονα οι επιθεωρητές, που θα πηγαίνουν στις μονάδες παραγωγής θα είναι οι υπάλληλοι της ΕΒΕΤΑΜ και τα εργαστήρια στα οποία θα ελέγχονται τα προϊόντα θα είναι τα εργαστήρια της ΕΒΕΤΑΜ» λέει στο mononews ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΕΤΑΜ, κ. Σκιπίων Αποστολάκης.

Με τη δυναμική της Aramco

Motabaqah, είναι ο αντίστοιχος οργανισμός της Σαουδικής Αραβίας. Είναι ημικρατικός με και το 51% ανήκει στον όμιλο Aramco γεγονός που δείχνει και τη δυναμική της εταιρείας. Η Σαουδική Αραβία έχει αναπτύξει ένα δικό της τυποποιητικό σύστημα με δικά της πρότυπα και δικούς της κανονισμούς για τα προϊόντα, που εισάγονται, κατασκευάζονται και κυκλοφορούν στην τοπική αγορά.

Έχουν ένα δικό τους σύστημα τυποποίησης, έχουν δικό τους σήμα ποιότητας που λέγεται SASO Quality Mark (SQM), και πρέπει να το φέρουν αντίστοιχα τα προϊόντα που κυκλοφορούν εκεί κατά αναλογία με το CE, που υπάρχει στην Ευρώπη. 

 Συγκριτικό πλεονέκτημα ποιότητας το SQM

«Η ΕΒΕΤΑΜ αναλαμβάνει για λογαριασμό της Motabaqah την επιθεώρηση της παραγωγικής εγκατάστασης, εργαστηριακές δοκιμές και την εν γένει υποστήριξη του Ευρωπαίου παραγωγού ή έμπορου προκειμένου να εκδοθεί το πιστοποιητικό τελικά από τη Motabaqah και να μπορούν να φέρουν τα προϊόντα το SASO Quality Mark» τονίζει ο επικεφαλής της εταιρείας.

«Το SQM εκτός από την υποχρέωση που υπάρχει τα προϊόντα που εισάγονται να φέρουν αυτό το σήμα ποιότητας, ταυτόχρονα έχει και μια εμπορική υπεραξία, η οποία εν μέρει βασίζεται στη γεωστρατηγική θέση της Σαουδικής Αραβίας στην περιοχή και στην οικονομική υπεροχή της χώρας. Ταυτόχρονα όμως είναι και αναγνωρισμένο  στην περιοχή ως πραγματική απόδειξη ποιότητας. Οπότε προϊόντα που εισάγουν οι χώρες του Κόλπου μπαίνουν στην αγορά με ένα συγκριτικό εμπορικό  πλεονέκτημα όταν έχουν το σήμα. Γιατί σημαίνει ότι το ίδιο προϊόν κυκλοφορεί και στη Σαουδική Αραβία», εξηγεί. 

Πώς διευκολύνεται η πρόσβαση

Έτσι για μια ευρεία κατηγορία προϊόντων που είναι υποχρεωτικό να φέρουν το SQM, όπως δομικά υλικά, ηλεκτροτεχνικά, δοχεία υπό πίεση, τρόφιμα, φάρμακα, καλλυντικά κ.ά. η ΕΒΕΤΑΜ δίνει την πιστοποίηση σε ελληνικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Επιπλέον, διευκολύνει την πρόσβαση, απλοποιώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες.

«Εμείς ως το… μακρύ χέρι της Motabaqah στην Ευρώπη, τους γλυτώνουμε από την τελωνειακή διαδικασία, σφραγίζοντας εδώ το κοντέινερ» σημειώνει ο κ. Αποστολάκης.

«Τώρα περνάνε από την τελωνειακή βάσανο, τον έλεγχο που θα ανοίξει το κοντέινερ θα κάνει εργαστηριακές εξετάσεις στο περιεχόμενο και έχει τουλάχιστον τρεις μέρες καθυστέρηση. Αυτό στην αλυσίδα παραγωγής για ευπαθή προϊόντα, μπορεί να είναι πρόβλημα όχι μόνο λόγω της αβεβαιότητας στην αλυσίδα logistics αλλά και με δεδομένο ότι δεν εμπίπτει στην ασφαλιστική κάλυψη η διαταγή δημοσίας αρχής» προσθέτει, συμπληρώνοντας ότι «αντί να κάνει ένας εξαγωγέας πιστοποίηση ανά παρτίδα και να έχει κάθε φορές τις χρεώσεις ελέγχου από τον διανομέα, μπορεί να αγοράσει το σήμα ποιότητας εδώ στην Ελλάδα για να έχει το δικαίωμα να το βάζει και το barcode της τοπικής αγοράς και να εξάγεται κατευθείαν αποφεύγοντας όλη αυτή τη διαδικασία». 

Οι ventor lists για τα μεγάλα έργα στο πλαίσιο του Vision 2030

Μια ακόμη σημαντική συνέργεια που δημιουργείται για τις ελληνικές επιχειρήσεις, από την συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είναι ότι η ΕΒΕΤΑΜ μπορεί να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή τη μεγάλη αγορά αλλά και στις αγορές της Μέσης Ανατολής.

 Υπάρχουν ευκαιρίες σε όλους τους κλάδους με το Vision 2030, που τρέχει η Σαουδική Αραβία.

«Εμείς αναλαμβάνουμε να τους φέρουμε σε επαφή με την τοπική αγορά μέσω των τοπικών  συνεργατών μας να γνωρίσουν διανομείς, να τους πάμε στις τοπικές εκθέσεις και events και ταυτόχρονα να τους καθοδηγήσουμε για να γραφούν στα ventor lists των mega projects γιατί όταν χτίζεις ταυτόχρονα 1000 ξενοδοχεία έχεις μεγάλες ανάγκες. Τα τμήματα προμηθειών μπαίνουν μέσα στην ιστοσελίδα του Saso και ψάχνουν να βρουν τα εγκεκριμένα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν. Μπαίνουν έτσι οι ελληνικές εταιρείες σε μια μεγάλη δεξαμενή προμηθευτών για μεγάλα έργα. Και οι  ευκαιρίες είναι σε όλους τους κλάδους γιατί υπάρχει μια έκρηξη ανάπτυξης, εισοδημάτων, δημογραφική» εξηγεί ο CEO της ΕΒΕΤΑΜ.

Οι επιδόσεις της ΕΒΕΤΑΜ

Ποια είναι όμως η ΕΒΕΤΑΜ  και ποιος ήταν ο ρόλος της πριν την υπογραφή της συμφωνίας με τη Motabaqah Europe;

Η ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. είναι το ελληνικό πολυκλαδικό πολύ-τεχνολογικό κέντρο εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων, υλικών, εγκαταστάσεων και συστημάτων διαχείρισης. Είναι εταιρεία, η οποία κατά 91% ανήκει στο Δημόσιο, εποπτευόμενη από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Πέραν όλων των άλλων, έχει αξιολογηθεί από την ΓΓ Βιομηχανίας και εγκρίθηκε από την Κομισιόν ως οργανισμός τεχνικής αξιολόγησης δομικών προϊόντων. 

Παράλληλα ανέλαβε να στηρίξει τις καινοτόμες δραστηριότητες της ελληνικής βιομηχανίας δομικών, είναι υπεύθυνη σήματος ποιότητας σε όλους τους πυροσβεστήρες που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και μία σειρά άλλων πραγμάτων που στόχο έχουν την υποστήριξη της ασφάλειας του καταναλωτικού κοινού και της ελληνικής βιομηχανίας.

Οι επιδόσεις της τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακές- για εταιρεία δημοσίου- με δεδομένο ότι ο τζίρος της έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 2019 και εμφανίζει κερδοφόρο αποτέλεσμα.

«Για δημόσια εταιρεία μάλλον τα πάμε καλά», υπογραμμίζει ο κ. Αποστολάκης.

«Παραλάβαμε την εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2019. Τη χρονιά εκείνη είχε 4,35 τζίρο, που ήταν αποτέλεσμα της προηγούμενης διοίκησης. Το 2020 εν μέσω πανδημίας κατορθώσαμε να κρατήσουμε την εταιρεία όρθια με μια πτώση τζίρου 15%. Πολιτική επιλογή ήταν να μη σταματήσουμε καμία συνεργασία με τους επιθεωρητές μας. Στηρίξαμε το ανθρώπινο δυναμικό, συνειδητά γράψαμε ζημίες αλλά ταυτόχρονα προετοιμαστήκαμε για την ανάκαμψη. Το 2021 ξαναγυρίσαμε στα επίπεδα του 2021 και με αύξηση στα 4,75 εκατ. ευρώ και το 2022 κλείσαμε στα 6,35 εκατ. ευρώ. Η χρονιά που τρέχει, χωρίς να υπολογίζουμε τα έσοδα από αυτήν τη μεγάλη συμφωνία η τάση δείχνει ότι θα ξεπεράσουμε τα 8 εκατ. ευρώ».

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων η ΕΒΕΤΑΜ έκλεισε το 2022 με θετικό EBITDA μεγαλύτερο από μισό εκατ. ευρώ.

Διάβασε περισσότερα

article image

19/06/2023


ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

Νέα εποχή στις σχέσεις της χώρας μας με την Σαουδική Αραβία, σηματοδοτεί η  υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας της Δημόσιας εταιρείας Επιθεωρήσεων Πιστοποιήσεων και Εργαστηριακών Δοκιμών ΕΒΕΤΑΜ και της εταιρείας Motabaqah Europe. Η ΕΒΕΤΑΜ ΘΑ εκτελεί για λογαριασμό της Motabaqah Europe τους ελέγχους και τις επιθεωρήσεις που απαιτούνται για να εξαχθούν προϊόντα από την Ευρώπη προς τη Σαουδική Αραβία, που πρακτικά σημαίνει ότι οποιοσδήποτε Ευρωπαίος θέλει να εξάγει στην συγκεκριμένη τεράστια αγορά θα πρέπει να έρθει στην Ελλάδα!

 Την Τετάρτη 14 Ιουνίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών παρουσιάστηκαν οι διαδικασίες Συμμόρφωσης και Πιστοποίησης προϊόντων για τις εξαγωγές της Χώρας μας προς την Σαουδική Αραβία.

 Χαιρετισμούς απηύθυναν η πρόεδρος του ΕΒΕΑ κυρία Σοφία Κουνενάκη - Εφραίμογλου και ο Rashad Mabger, Γενικός Γραμματέας του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου.

 Στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Motabaqah International Laboratories, Mamdoh Althobaty με ιδιαίτερα εγκάρδιο τρόπο απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους και παρουσίασε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εξαγωγή από την Ελλάδα προϊόντων όπως δομικά υλικά, φάρμακα, καλλυντικά και τρόφιμα. Επεσήμανε επίσης ότι εξαιτίας του κομβικού ρόλου που έχει η Ελλάδα στον κόσμο, το γραφείο της εταιρείας με έδρα στην Αθήνα δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει και να διευκολύνει τις διαδικασίες, έτσι ώστε Ελληνικές και Ευρωπαϊκές  επιχειρήσεις να εξάγουν Ελληνικά προϊόντα στην Σαουδική Αραβία, στις χώρες του Κόλπου, στα Εμιράτα  και στην Αίγυπτο, αλλά και για να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο η στενή σχέση συνεργασίας με τον Ελληνικό φορέα πιστοποίησης (ΕΒΕΤΑΜ).

 Ο κύριος Μιχάλης Σιαμίδης, Γ΄Αντιπρόεδρος ΕΒΕΑ αναφέρθηκε στην ιστορική  σημασία της συγκεκριμένης συνεργασίας για την προώθηση των Ελληνικών προϊόντων και τέλος ο κύριος Σκιπίων Αποστολάκης, Αντιπρόεδρος της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε εξήγησε ότι με την συμφωνία αυτή δημιουργείται ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις καθώς η ΕΒΕΤΑΜ θα διευκολύνει την πρόσβαση τους εκεί, απλοποιώντας  τις διαδικασίες έτσι ώστε να φέρουν τα ελληνικά προϊόντα τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται για να κυκλοφορήσουν στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας.

 Την εκδήλωση παρακολούθησαν θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι κλάδων και επιχειρηματίες στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις που οδήγησαν σε μια εποικοδομητική συζήτηση.

 

 

Διάβασε περισσότερα

article image

14/06/2023


Πρόσκληση Εκδήλωσης 14 Ιουνίου 2023

Η ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ και το ΕΒΕΑ σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΟΤΑΒΑQAH Europe, σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα:
«Εξαγωγές προς τη Σαουδική Αραβία – Οι Διαδικασίες Συμμόρφωσης και της πιστοποίησης προϊόντων»
 ΕΒΕΑ, Αίθουσα ΕΡΜΗΣ, Ακαδημίας 7 | Τετάρτη 14 Ιουνίου | Ώρα 16:00

Διάβασε περισσότερα